Ventilatiesystemen

Gezonde lucht in uw woning

Moderne woningen worden zeer goed geïsoleerd, waardoor natuurlijke ventilatie onmogelijk is. Toch is een aangenaam en gezond binnenklimaat enorm belangrijk. Dankzij een goed werkend ventilatiesysteem wordt er frisse lucht aangevoerd, en dat zonder warmteverlies.

 

Vier type ventilatiesystemen

Er bestaan vier verschillende types ventilatiesystemen. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen systemen met mechanische aanvoer van lucht en natuurlijke ventilatie.

Ventilatiesysteem A

Natuurlijke ventilatie dankzij een schouw en ventilatieroosters.

 

Ventilatiesysteem B en C

Natuurlijke ventilatie gecombineerd met ofwel mechanische aanvoer of afzuiging.

 

Ventilatiesysteem D (met of zonder warmteterugwinning)

Hier voorziet een mechanisch systeem je huis van verse lucht en zal de ‘vuile’ lucht ook mechanisch worden afgevoerd.

Kies je voor een installatie mét warmteterugwinning, dan recupereer je ook nog eens de warmte die zich in de afgevoerde lucht bevindt, waardoor je zeer energiezuinig ventileert.

 

EnerPro: voor het plaatsen van jouw ventilatiesysteem

Als erkend ventilatieverslaggever maakt EnerPro een analyse van je ventilatietoestand. Je komt te weten waar er warmteverlies is, hoe de luchtstroom zich door je huis begeeft en wat je kan doen om warmteverlies te beperken.

EnerPro is als erkend installateur ook ervaren in het ontwerp, de plaatsing en afstelling van jouw ventilatiesysteem op maat. Neem contact met ons op voor een gepersonaliseerde offerte.

 

Contacteer ons voor al uw vragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek